Tevékenységeink

A Qualiform Zrt. legfőbb tevékenységi körei: szerszámgyártás, öntvénygyártás, kikészítés-megmunkálás. 

A tevékenység főként a saját kokilla öntőszerszámok gyártására, kisebb részt nyomásos öntőszerszámok és kivágó-szerszámok gyártására és javítására terjed ki. Tervezéstől a próbaöntésig vállaljuk a munkát, az alábbi programok, és adatcsere-lehetőségek segítségével:

  • alkatrészrajz és modell alapján, öntvény öntéstechnológia készítése
  • öntőszerszámok, magszekrények, felfogó szerszámok, ellenőrző eszközök számítógépes tervezése, gyártása 
  • A szerszámok anyaga: nagyszilárdságú, hőálló szerszámacél

Alumínium kokilla öntvények gyártásával foglalkozunk, melyek nagysága 0,3 – 0,5 kg/db-tól  10-15 kg/db-ig terjed. Az alumínium ötvözetek közül jellemzően elsősorban az LM 25; LM6; AlSi10Mg, AlSi7Mg0,3 összetevőkből állókat használjuk, de más ötvözetekből való alumínium kokilla öntvény gyártására is vállalkozunk. Egyedi és alacsony darabszámú öntvények gyártását (1-2 ezer db/év alatti) viszont nem vállaljuk.

Az öntéstechnológiából eredően, az öntvényeken felöntések, tápfejek vannak, ezeket fűrészeléssel, esztergálással távolítjuk el, majd a fölösleges sorját köszörüléssel, reszeléssel, csiszolással, fleximarással tisztítjuk le. Tisztítási művelet még, a szemcseszórás, ami felületi egyenletességet, szép színt, és belső üregi tisztaságot is biztosít. Minőségi ellenőrzések (röntgen, Quality Gate) után kerülnek termékeink megmunkálásra. CNC megmunkáló és eszterga gépeinkkel mérnökeink tervezése után, több felfogásban is képesek vagyunk a bonyolult kialakítású öntvényeket is készre munkálni. A megmunkált öntvényeket WENZEL típusú mérőgéppel ellenőrizzük.

Mindhárom területre rendelkezünk ISO 9001-es minőségirányítási tanúsítvánnyal, ami nagyban hozzájárul termékeink kiváló minőségéhez, megbízható szolgáltatásainkhoz.

Öntvénygyártás - kikészítés-megmunkálás folyamatainkra IATF 16949 tanúsítványunk igazolja, hogy az autóipari termékeket a lehető legmagasabb minőségi színvonalon állítjuk elő.